Nieuws

« Terug

Je scooter schoonmaken in 4 stappen

Headerfoto_Nieuwspost_Scooter schoonmaken.png14 jul

Jij bent trotse eigenaar geworden van een scooter. Nu wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk plezier van ervaren. Wil je een uitblinker zijn op de weg? Maak dan regelmatig je scooter schoon. Wij adviseren om elke drie maanden jouw scooter schoon te maken.

Haal de buddy uit je scooter

De eerste stap die je zet is het openmaken van de buddy om vervolgens de bak eruit te halen. Hierdoor kun je de binnenkant van de scooter ook goed schoonmaken.

Afspoelen met water

Vervolgens spoel je de scooter af met water. Hiermee spoel je al het zand en vuil van je scooter. Het is belangrijk om deze resten eerst goed af te spuiten, want vuil kan flinke krassen veroorzaken wanneer je hieroverheen boent met een doek.

Gebruik je de tuinslang of hogedrukspuit? Houd deze dan wat verder van de scooter. Door de waterkracht kan de lak beschadigen.

Autoshampoo voor de velgen

Nadat je het water even laat inweken, volgt stap 3. Pak een schone, gladde doek. Hiermee poets je al het vuil weg. Voor andere onderdelen, zoals de velgen kun je het beste autoshampoo gebruiken. Je poetst het vuil met een zachte borstel (bij voorkeur) weg.

Een blinkend windscherm

Stap 4: nu is het tijd om het windscherm schoon te maken. Je doet dit met een Glass Cleaner. Spray het windscherm in en laat het even intrekken. Ga er met een schone doek roterend overheen en voilà: een blinkend resultaat.

W-Lies is expert in scooteronderhoud 

Ons advies is om deze stappen iedere drie maanden te herhalen. Heeft je scooter een grote onderhoudsbeurt nodig? Hiervoor ben je bij W-Lies aan het juiste adres. Neem contact met ons op en maak een afspraak, zodat we de reparatie kunnen inplannen. Wanneer je op afspraak in de ochtend langskomt, is je scooter meestal dezelfde dag al gerepareerd. Is het niet mogelijk om de scooter te brengen? Dan halen we hem voor je op.

Neem contact op

« Terug

Deel dit bericht

Scroll naar boven