Subsidie elektrische scooter particulier en zakelijk

Home ›› Subsidie Elektrische Scooter

Elektrische scooters zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar vanwege verschillende regelingen rondom ‘subsidie elektrische scooter’ ook portemonneevriendelijk! Hoe dat zit? W-Lies legt het je uit.

  • Soorten subsidie voor een elektrische scooter
  • Hoe vraag je subsidie aan voor een elektrische scooter?
  • Hoe hoog is de subsidie voor een elektrische scooter?

subsidie elektrische scooter particulier w-lies
neem contact op ››

Subsidie elektrische scooter zakelijk

De Nederlandse regering stimuleert je graag om milieuvriendelijk te ondernemen. Vooral wanneer je een scooter met een lithiumaccu aanschaft, zoals de sportieve Lifan LF1200DT of de knappe Nipponia Volty, die een stuk milieuvriendelijker zijn dan hun broertjes met loden accu’s. Dan zijn ze dik tevreden en bieden ze je interessante voordelen.

Bekijk ons aanbod elektrische scooters ››

  • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
    Als ondernemer kun je in aanmerking komen voor investeringsaftrek. Het gaat bij de KIA om kleine investeringen in bedrijfsmiddelen. Een elektrische scooter valt hier ook onder.
  • Milieu Investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (VAMIL)
    Wanneer je inkomsten- of vennootschapsbelasting betaalt, kun je aanspraak maken op deze regelingen. Het zijn twee verschillende regelingen, maar vaak worden ze gecombineerd. Op de Milieulijst kun je checken of jouw aankoop onder de regeling valt. Maar dat hebben we natuurlijk al lang voor je gedaan: Elektrische scooters staan op de Milieulijst. Ze komen voor 50% van het investeringsbedrag in aanmerking voor de KIA en VAMIL. Een mooie vorm van subsidie elektrische scooter dus!

subsidie elektrische scooter particulier Doohan iTank
neem contact op ››

Hoe vraag je subsidie aan voor een elektrische scooter?

Particulier
Hoe makkelijk wil je het hebben? Je hoeft helemaal niets te doen om de vormen ‘Vrijstelling BPM’ en ‘Lagere bijtelling’ van subsidie elektrische scooter particulier te krijgen. De BPM halen wij al voor je van de rekening en de bijtelling voor privégebruik wordt door jouw werkgever geregeld. Check wel nog zelf even welke regelingen jouw gemeente biedt.

Zakelijk
De KIA vraag je op dezelfde manier aan als bij iedere andere kleine investering. En voor de MIA en VAMIL hoeft slechts één formuliertje in te vullen en that’s it. Een accountantsverklaring is niet eens nodig.

Hoe hoog is de subsidie voor een elektrische scooter particulier en zakelijk?

Particulier
Heel simpel: jouw subsidie elektrische scooter particulier is de hoogte van de BPM en het verschil in bijtelling ten opzichte van andere scooters.

Zakelijk
Het bedrag van de KIA is afhankelijk van het geïnvesteerde bedrag in het boekjaar. De Belastingdienst heeft tabellen waarin je kunt kijken welk bedrag in jouw situatie van toepassing is.

Bij de MIA is de hoogte van de subsidie afhankelijk van de milieueffecten en de gangbaarheid van het bedrijfsmiddel. Je kunt tot maximaal 36% van het investeringsbedrag in mindering brengen op je fiscale winst.
Met de VAMIL kun je je investering sneller afschrijven. Met dit bedrag kun je je fiscale winst verlagen en betaal je dus minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Neem contact op

Scroll naar boven