Waar moet ik op letten bij het kopen van een scooter?

Stel je vraag
  • TIPS VAN DE SPECIALIST
  • DO'S EN DON'TS
  • VIND WAT HET BESTE BIJ JOU PAST

Zes tips bij het kopen van een scooter

“Oh, die is mooi! Die wil ik!” Ho, ho, wacht even! Als je een scooter gaat kopen, koop dan niet zomaar de eerste de beste scooter die je tegenkomt. Verdiep je eerst even in de mogelijkheden. Dat zijn er best wat, maar W-Lies helpt je graag op weg.

Tip 1 - Scooter kopen? Dit type scooter past bij jou!

Er zijn twee typen scooters. Een bromscooter en een snorscooter. Past het type ‘Opzij, opzij, opzij’ het beste bij je, of ‘Hakuna matata’? Wil je snel op de plaats van bestemming zijn of hou je meer van een plezierig ritje met de wind door je haren?

Tip 2 - Welk scootermerk past bij jou?

Er zijn veel verschillende scootermerken, ieder met zijn eigen kenmerken. Kijk niet alleen naar het uiterlijk, maar ook naar de kwaliteit, de prijs en het verbruik. En ook niet onbelangrijk: rijdt hij eigenlijk wel lekker?

Vul je e-mailadres hier in en ontvang de kortingscode voor de actie van deze maand.
Zes-tips-voor-het-kopen-van-een-scooter_3.jpg

"Hou je meer van een plezierig ritje met de wind door je haren? Kies dan voor een snorscooter."

Martin de Leeuw
Zes-tips-voor-het-kopen-van-een-scooter_2.jpg

"De motoren van tegenwoordig zijn al zo ver doorontwikkeld, dat ze erg zuinig zijn."

Patricia de Leeuw
Zes-tips-voor-het-kopen-van-een-scooter_3.jpg

"Bij goed weer vliegjes happen en bij slecht weer nat regenen. Daar houdt toch niemand van? Daarom raden we je de accessoire ‘windscherm’ aan"

Martin de Leeuw

Prijs, check. Onderhoudsarm, check. Zuinig, check. Mooi, check. Zo, je komt al aardig in de buurt van jouw ideale scootermerk. Maar eh, rijdt die eigenlijk wel lekker?

Stel je vraag

Tip 3 - Welk scootermerk past bij jou?

Er zijn veel verschillende scootermerken, ieder met zijn eigen kenmerken. Kijk niet alleen naar het uiterlijk, maar ook naar de kwaliteit, de prijs en het verbruik. En ook niet onbelangrijk: rijdt hij eigenlijk wel lekker?

Tip 4 - Wat kost dat nou, een scooter?

De aanschaf van een scooter is één ding, maar er zijn meer kosten waar je voor en na de aanschaf rekening mee moet houden. Heb je bijvoorbeeld je rijbewijs al gehaald en je verzekeringen geregeld? De keuze van je scooter bepaalt ook je onderhouds- en verbruikskosten. Dus kies verstandig.

Waar ga je je scooter voor gebruiken?

Een scooter gebruik je natuurlijk om erop te rijden. Maar wil je gewoon een stukje gaan cruisen of zo snel mogelijk zo ver mogelijk rijden? Daar zit een wezenlijk verschil in. Voor het cruisen kies je eerder een snorscooter, voor haastige spoed en verre afstanden een bromscooter.

Tip 5 - Welke scooteraccessoires heb je echt nodig en welke zijn handig?

Sommige scooteraccessoires ben je verplicht om aan te schaffen. Bijvoorbeeld een helm bij een bromscooter of een goedgekeurd slot voor een diefstalverzekering. W-Lies adviseert je welke accessoires nog meer handig en mogelijk zijn.

Tip 6 - Welke verplichtingen heb ik als scooterrijder?

Je houdt je aan de verkeersregels en aan de snelheid. Heb je daarmee aan al je verplichtingen voldaan? Nee. Er zijn nog wat regeltjes waar je je aan moet houden. Zorg dat je ze kent!

Vul je e-mailadres hier in en ontvang de kortingscode voor de actie van deze maand.

Wat zeggen onze klanten?

W-Lies-4-sterren.png

"Gewoon ouder-en nieuwerwetse service en betrouwbaarheid in Krimpen aan den IJssel, bezorgd in Den Haag, dat dan weer wel."

Chris Heijt

W-Lies-5-sterren.png

"Heel goeie scooter zaak en vriendelijke als er wat is met je scooter kan je altijd bij hem langs als die tijd heeft."

Marco Oosterbeek

W-Lies-5-sterren.png

"Top bedrijf, zeer aardig personeel en goede service!"

Semir Karaman

Tip 6 - Welke verplichtingen heb ik als scooterrijder?

Tip-6--Welke-verplichtingen-heb-ik-als-scooterrijder_1.jpg10 jul Je hebt veel vrijheid met een scooter. Je mag zo’n beetje overal, behalve op een voetpad, rijden en parkeren is ook al geen probleem. Maar zijn ook een paar verplichtingen waar je rekening mee ... lees verder

Tip 5 – Welke scooteraccessoires heb je echt nodig en welke zijn handig?

Tip-5--Welke-scooteraccessoires-heb-je-echt-nodig-en-welke-zijn-handig_2.jpg12 jun Het is buiten nat en koud, maar je moet er doorheen. Je stapt op je scooter en probeert jezelf zo klein mogelijk te maken, zodat je zo min mogelijk regen vangt. Uiteindelijk kom je verkleumd en ... lees verder

Tip 4 – Waar ga je je scooter voor gebruiken?

Tip-4-Waar-ga-je-je-scooter-voor-gebruiken_1.jpg15 mei ‘Waar ga je de scooter voor gebruiken?’ Het is een van de vragen die we je stellen, wanneer je bij W-Lies langskomt voor (advies over) de aankoop van een scooter. “Eh, ik wil er op gaan rijden”, ... lees verder

Tip 3 - Wat kost dat nou, een scooter?

Tip-3--Wat-kost-dat-nou-een-scooter_3.jpg17 apr Als je een scooter gaat kopen, hou je meestal wel rekening met de aanschafprijs. Maar welke kosten komen er nog meer bij een scooter kijken? En heeft de keuze, die je bij de aanschaf van je ... lees verder

Tip 2 - Welk scootermerk past bij jou?

Tip-2-Welk-scootermerk-past-bij-jou-_1.jpg20 mrt Het is net als met auto’s en mobieltjes. Ook bij scooters heb je verschillende merken die meer in trek zijn dan andere. En eenmaal aan een merk gehecht, laat je het liever niet meer los. Maar als ... lees verder

Tip 1 – Scooter kopen? Dit type scooter past bij jou!

Tip-1-Scooter-kopen-Dit-type-scooter-past-bij-jou_2.jpg20 feb Als je van plan bent een scooter te kopen, begin je bij het type. Je moet namelijk een keuze maken tussen een bromscooter en een snorscooter. Welk type scooter past bij jou? Het antwoord op deze ... lees verder
Scroll naar boven